SONSDENIT 2022
Com cada any, volem que SONSDENIT sigui un festival Inspirador, Participatiu, Pròxim, Obert, Social, Respectuós amb les persones i el medi ambient, amb el focus en la música i en la conservació, promoció i posada en valor del patrimoni, tant el cultural com el natural.
Un cartell molt eclèctic i amb perspectiva de gènere reflectint un bon equilibri entre dones i homes protagonistes. La diversitat no està només en els sons i el gènere, sinó també en l’edat i la procedència dels artistes.
No oblidem el Retorn Social del festival amb una recaptació solidària: com cada any, un euro de cada entrada venuda es destina a una campanya o una entitat que creem necessita de la nostra ajuda i atenció. Enguany serà per a OPEN ARMS, una ONG que la missió principal és protegir en la mar, especialment al Mediterrani, a aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa; i en paral·lel, la denúncia de totes les injustícies que estàn passant i ningú s’adona. ___ * 1€ de cada entrada venuda, de tots els concerts del festival, va destinat directament a aquesta valenta ONG per a ajudar-los i que puguin continuar salvant vides.
Amb la campanya La Cultura Alimenta, animem al públic perquè contribueixin a la nostra campanya de recollida d’aliments que destinem al Banc d’Aliments local per a contribuir a reduir desigualtats ajudant a persones i famílies en situació de pobresa. I a tots els concerts tindrem aigua potable no envasada i gratuïta per al públic (Reducció de residus).
Importants també els concerts amb la etiqueta #petjades, per exemple el concert especial Serra de Tramuntana, per a celebrar l’aniversari de la declaració de la Serra com a Patrimoni de la Humanitat, i el concert en plena natura al Castell d’Alaró.
SONSDENIT no és només bona música, sinó també discussió, reflexió, compromís i participació : amb els Vermuts Activistes volem realitzar un aprenentatge i també estimular la consciència i l’activisme a través d’una sèrie de trobades amb professionals i públic, en un ambient distès però tractant importants temes que ens afecten com a ciutadans i com a indústria cultural. Amb la imatge del festival d’enguany, en cartells, publicitat etc, volem fer un homenatge i promoció d’un altre element del ric patrimoni cultural, en aquest cas l’artesanal, de les Illes : l’autèntic ikat mallorquí. Les teles de robes de llengües estan basades en la tècnica de l’ikat, originària de l’antic orient, des d’on varen arribar a Mallorca a través de la ruta de la seda. A Mallorca hi ha només tres tallers que es dediquen a la producció i creació artesanal d’aquestes teles tradicionals típicament mallorquines, i són úniques a Europa.