Sterlin presenta “Llum i Negre”

Espai36 Centre Cultural, Sant Llorenç des Cardassar. Divendres 27.oct.2017 a les 20.30h. Entrades
Esglesia del Convent Pollença, Dissabte 28.oct.2017 a les 20.30h. Donatiu l’ONG “Dentistas sobre ruedas”
Auditori Municipal de Santa Margalida, Diumenge 29.oct.2017 a les 20.30h. Entrades

 

Concert presentació del nou libre-disc

LLUM i NEGRE

CANÇONS D’AMOR I ODI DE LEONARD COHEN
REINTERPRETAT PER STERLIN. FOTOGRAFIES DE XISCO ALARIDO

 

Adela Peraita, veu.
Paco Torres, guitarra elèctrica.
Steve Withers, guitarra acústica, i efectes.

 

‘Songs of Love and Hate’ (‘Cançons d’Amor i Odi’) és, potser, el disc més intens de Leonard Cohen. Tan emocionalment devastador com bonic. Fins i tot catàrtic. Els músics d’Sterlin -Adela Peraita, Paco Torres i Steve Withers- s’han submergit en aquest disc (un dels més foscos i brutals de Cohen) per desentranyar el misteri de les seves sufocants i intenses cançons, per reinterpretar-les i donar-hi sentit amb nous llenguatges.

 

Adela Peraita, Paco Torres i Steve Withers són els noms propis al darrere d’Sterlin en aquest projecte. Tres personalitats fortes, diferents i amb diversos bagatges artístics que en reunir-se són capaços de crear veritables meravelles sonores. Per crear aquest particular tribut a Leonard Cohen, Peraita, Torres i Withers s’han enfrontat a les seves composicions amb respecte, atenció i circumspecció. En el resultat final d’aquesta re-interpretació, els temes originals de Cohen mantenen el seu ADN bàsic però es transformen en noves cançons, enriquides amb una exquisida atmosfera sonora perfectament identificable, purament sterliniana.

 

Adela és la responsable de traduir a un altre idioma la poesia i l’impressionant arsenal de metàfores closes a les lletres de l’il·lustre canadenc. També de re-interpretar vocalment la sensibilitat i el sentiment de cadascuna de les cançons. Paco aporta l’esperit rocker amb els seus genials riffs de guitarra i Steve està al darrera de la creació dels paisatges sonors per a les re-inventades composicions musicals.

 

Cohen sona beníssim en veu de dona perquè els seus temes són moltes vegades com a profecies bíbliques dites per una sibil·la.
Adela Peraita és la perfecta sibil·la rockera i mediterrània de Cohen que en aquest disc ens parla d’un geperut, una immolació, un suïcida, un banyut o d’un escriptor extenuat incapaç de moure la mà per fer renéixer el món mitjançant la seva escriptura.

 

Per a aquest especial homenatge a Cohen, Sterlin han buscat l’aliança artística del fotògraf Xisco Alarido i de l’artista tèxtil Adriana Meunié, que s’imagina Adela com una heroïna i l’ajuda a ficar-se en la pell de la Joana d’Arc de Cohen, creant per a ella un espectacular vestit inspirat en la cançó que porta el mateix nom. En el llibre Alarido presenta una narració fotogràfica feta d’imatges evocadores que documenten vivències i sentiments intuïts en la lírica de Leonard Cohen. L’elecció del blanc i negre reforça també el caràcter atemporal de la història que conten. Tenen la mateixa vigència si les imaginem a la dècada dels setanta, quan les cançons que les inspiren van ser creades per Cohen, com si les veiem ara, cinquanta anys més tard i sota la revisió d’Sterlin i Xisco Alarido en aquest homenatge al senyor del barret.

 

Cohen és universal. Cohen és cultura popular que sempre serà reinterpretada des de diferents llocs i per distints artistes. Des de ca nostra, Sterlin ho ha sabut fer amb arrenjaments més actuals i en la nostra pròpia llengua. Un document estrany i singular, de caires afilats, femení, fort, rotund i que sona a veritat.

Concierto: Sterlin presenta “Llum i Negre”
/ / Hora:

Entradas:

  • Anticipada:
  • Taquilla:

Fecha de publicación: 29/09/2017 • Sección: Blog, Conciertos • Temas relacionados: