Concert acústic

‘Cançons d’Amor i Odi’ de Leonard Cohen reinterpretat per Sterlin.

 Concert:

‘Cançons d’Amor i Odi’ de Leonard Cohen reinterpretat per Sterlin.
Adela Peraita, veu.
Paco Torres, guitarra elèctrica.
Steve Withers, guitarra acústica, efectes i ambientació musical.
Concert al Pati Can Balaguer, Palma (Mallorca) a les 20.00 h.
“Gratuït” 
“Només es reparteixen invitacions de manera anticipada durant la mateixa setmana en què ha de tenir lloc el concert.  Poden recollir-se, com a màxim, 2 invitacions per persona i concert, als següents punts de recollida:
· Centre Maimó ben Faraig d’Interpretació dels Calls Jueus de Palma; c. de l’Almudaina, 9; de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h
· Mar i Terra, Espai de Cultura; c. de Sant Magí, 89; de dimarts a divendres, de 16.30 a 21.30 h
· A l’entrada del recinte, des d’una hora abans del concert i fins a completar la cabuda.
L’acomodació només tindrà lloc 30 minuts abans de l’hora prevista d’inici d’actuació.
Les invitacions únicament garanteixen l’accés al concert fins a 10 minuts abans de l’hora prevista d’inici.
L’organització adverteix que aquest programa d’activitats és susceptible de canvis.

Concert presentació del libre-disc ‘La Llum en la Foscor’, amb les cançons de Leonard Cohen en català, la música de Sterlin i les fotografies de Xisco Alarido.
No és el primer cop que sentim les cançons de Leonard Cohen en la veu d’una dona.  Cohen sona beníssim en veu de dona perquè els seus temes són moltes vegades com a profecies bíbliques dites per una sibil·la.
Adela Peraita és la perfecta sibil·la rockera i mediterrània de Cohen que en aquest disc, on reinterpreta Songs of Love and Hate, el tercer àlbum del canadenc, ens parla d’un geperut, una immolació, un suïcida, un banyut o d’un escriptor extenuat incapaç de moure la mà per fer renéixer el món mitjançant la seva escriptura. El panorama que es dibuixa en aquest treball és dessolador, quasi apocalíptic, encara que conté alguns dels temes més bells de Cohen, com El famós abrig blauAllau o Joana d’Arc. Cançons de dolor i menyspreu propi que cantades de bell nou per una potent i ferma Adela il·luminen novament el trànsit emocional dels desorientats actuals –per ventura no ho estam tots?– en un món cada cop més boig on ja no hi viu paradoxalment el poeta de Flors per a Hitler.

 

Aquestes cançons d’amor i odi són tan potents que només necessitaven en la seva justa mesura –aquí radica la dificultat– petites àrees de textura i color emocional. En aquells temps es va arribar a dir que Leonard estava “deprimint a tota una generació”. Jo pens que va retractar amb gran fidelitat la contemporaneitat del segle XX i la lluita entre la realitat i el desig de l’home modern. I com Lorca, va aconseguir elaborar un mite, una memòria viva del dolor i de la sexualitat, de l’erotisme i de la mort. Cohen és universal. Cohen és cultura popular que sempre serà reinterpretada des de diferents llocs i per distints artistes. Des de ca nostra, Sterlin ho ha sabut fer amb arrenjaments més actuals i en la nostra pròpia llengua. Un document estrany i singular, de caires afilats, femení, fort, rotund i que sona a veritat.

Una sort que Cohen i Sterlin finalment es decidissin a fer un disc amb aquestes cançons en èpoques diferents però igualment desorientades.

(extracte del text de M. Elena Vallés inclòs en el llibre).

 

 

Concierto: ‘Cançons d’Amor i Odi’ de Leonard Cohen reinterpretat per Sterlin.
/ / Hora:

Entradas:

Puntos de venta anticipada:

Pati de Can Balaguer, Palma (Mallorca)

Fecha de publicación: 12/05/2017 • Sección: 2017, Blog, Conciertos, Historial • Temas relacionados: