Luna – SdN’ 18- Pollença

Dijous, 30 d’agosto de 2018 a les 21.00 h

Dijous, 30 d'agosto de 2018 a les 21.00 h.

Apertura de portes a les 20.30 h.

Dean Wareham (guitarra i veu), Britta Phillips (baix), Sean Eden (guitarra) i Lee Wall (bateria).

Podrien ser etiquetats com la banda més culpable que la cara més lacònica del Nova York que van pintar Lou Reed i Tom Verlaine hagi travessat tots aquests anys i segueixi viva a hores d’ara. Viva perquè, després d’haver posat la seva carrera en punt mort el febrer de 2005, van decidir reprendre-la en 2015. Efectivament, Luna van tornar fa un parell d’anys i ho van fer amb la mateixa formació que van tenir entre 1999 i 2005 (Dean Wareham, Britta Phillips, Lee Wall i Sean Eden). Un moviment que va descongelar aquella declaració del seu líder, Wareham, quan en la tardor de 2004 va anunciar que després de la publicació del que anava a ser el seu últim disc d’estudi, “Rendezvous”, i la gira de presentació que ho seguiria, el grup anava a dir adéu.

En la seva gira de retorn en 2015, va poder comprovar-se que el seu llibre segueix sent el mateix que va començar a escriure Wareham després de la dissolució de la seva anterior banda, Galaxie 500, amb la qual es va dedicar, a través de set discos d’estudi i un en directe -entre 1992 i 2005, a portar a terrenys amb més pulsacions i més afilats les cançons el·líptiques i envolupants de la seva citada banda prèvia, aquestes en les quals Wareham aportava una veu de tenor planejadora i textures de guitarra a foc lent. De Rosebuds a Broken Social Scene, de Beachwood Sparks a Black Rebel Motorcycle Club, l’ombra de Lluna és molt allargada.

 

El passat mes de setembre la seva resurrecció es consolidarà encara més gràcies a la publicació de l’LP “A Sentimental Education”, que és un àlbum de versions (“Fire In Cairo” de The Guareixi, “One Together” de Fleetwood Mac, “Car Wash Hair” de Mercury Rev, “Let Em Dream If I Want To” de Mink DeVille, “Letter To Hermione” de David Bowie, “Most Of The Estafi” de Bob Dylan…) i l’edició de les quals en disc compacte serà un doble CD que contindrà com bonus l’EP “A Plau Of Greater Safety” amb sis nous temes instrumentals. Ambdues obres, que es publicaran en el segell Double Feature, han estat coproducides per Jason Quever (Papercuts) i gravades en els estudis Palmeto Recording de Los Angeles.

 

L’últim concert dels Sons de Nit ’18 serà l’ocasió perfecta per gaudir en directe d’aquest rock planador de Luna dels qui en el diari britànic ‘The Guardian’ s’ha escrit: “Quan estan en el seu cim, és difícil creure que pugui haver-hi un altre tipus de música més enllà d’aquesta senzilla, elegant i resplendeixent rebufada”..

Discografía

2017 A Sentimental Education.

2006 Best of Luna

2004 Rendezvous.

2002 Romantica.

2001 Luna Live.

1999 The Days Of Our Nights.

1997 Pup Tent

1995 Penthouse

1994 Bewitched

1992 Lunapark

Sencillos y EP:

2017 A Place of Greater Safety.

2017 Fire in Cairo.

2002 Close Cover Before Striking.

1999 Superfreaky Memories.

1993 Slide

 

#Follow us on Instagram